5 Nisan 2010

Anemiden korunmak için nelere dikkat edilmelidir?

Beslenme
Beslenme

Anemiden korunmak için;

Yeterli ve dengeli beslenilmeli,

Demir mineralinden zengin olan besinler daha fazla tüketilmelidir.

Her öğünde C vitamininden zengin olan sebze, meyve ve taze sıkılmış meyve sularının tüketilmesi demir emilimini arttırmaktadır. Özellikle nohut, mercimek ve kuru fasulye gibi demir içeriği zengin besinlerin bol salata ya da meyve ile tüketilmesi; onların besin değerini arttırır.

Demir emilimini engellediği için yemek sırasında ve yemekten hemen sonra çay ya da kahve içilmemelidir. Çok isteniyorsa yemekten iki saat sonra, açık ve limonlu olarak, günde iki bardağı geçmeyecek şekilde çay içilebilir.

Kaynak: Dr. Dyt. Meltem Soylu, Sağlık Memuru Engin Alacahan, Uzm. Gıda Müh. Cengiz Kesici, “Gıda, Su ve Beslenme Konusunda Sık Sorulan Sorular (II)”, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Şubat – 2008.

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...