Başlangıç » Nedir » Antioksidan gereksinimi ve kolesterol düzeyi arasındaki ilişki

Antioksidan gereksinimi ve kolesterol düzeyi arasındaki ilişki

Posted by: Tuncay Demir 13 Ağustos 2010 Yorum Yaz

Antioksidan gereksinimi ve kolesterol düzeyi arasındaki ilişki Beslenme Gıda
Yapılan çalışmalarda özellikle beta karoten, C vitamini, E vitamini ve flavonoidlerin kötü kolesterol olarak adlandırılan LDL-kolesterol düzeyini düşürdüğü gösterilmiştir. Bu nedenle bu vitaminler ve flavonoidler kalp-damar sistemini koruyarak hastalık riskini azaltabilmektedirler.
Kaynak: Uzm. Dyt. Bengul Akgun’un saglik.turk.net web sitesinde yayımlanan “Antioksidanlar hakkında bilinmesi gerekenler” yazısından derlenmiştir (Ziyaret Tarihi: 11/08/2010).



2010-08-13

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir