24 Kasım 2017

Boza Nedir?

Dil Bilgisi
Dil Bilgisi

Arpa, darı, mısır, buğday gibi tahılların hamurunun ekşitilmesiyle yapılan koyuca, tatlı veya mayhoş içecek.

Boza nedir?

Beslenme
Beslenme

Boza tahıllardan elde edilen, koyu kıvamlı ve ekşi tada bir içkidir. Üretiminde hem alkol fermantasyonu hemde laktik asit fermantasyonu söz konusudur. Ancak bu iki fermantasyon ayrı ayrı değil aynı zamanda cereyan eder. Boza, iştah açıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı etkiye sahiptir. Ayrıca bağırsak florasını olumlu yönde düzenleyici etkisi vardır.

Kaynak: Gıda Biyoteknolojisi Ders Notu, Derleyen: Yrd. Doç. Dr. Mustafa EVREN, 1998.

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...