Başlangıç » Nedir » Enzim nedir?

Enzim nedir?

Posted by: Tuncay Demir 25 Şubat 2010 Yorum Yaz

Enzim nedir? Beslenme Gıda
Biyokimyasal reaksiyonları başlatan, hızlandıran ve kendileri reaksiyon sonunda başlangıç yapısını koruyarak reaksiyondan ayrılan katalizör bileşiklerdir. Enzimler canlı sistemlere özgüdür. Bu nedenle bunlara biyokatalizörlerde denilebilir. Enzimlerin ayrıldıkları 6 grup şunlardır.
· oksidoredüktazlar
Transferazlar
Hidrolazlar
Liyazlar
Ligazlar
İzomerazlar
Gıda teknolojisinde enzimler, ekmek yapımında, sirke yapımında, peynir yapımında, şarap yapımında, turşu ve salamura gıdalar yapımında yaygın kullanılmaktadır.
Kaynak: Gıda Biyokimyası Ders Notları, Derleyen Doç. Dr. A. Kadir HURŞİT, Samsun-1997.



2010-02-25

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir