Başlangıç » Nedir » Gıda Endüstrisinde Kullanılan Önemli Dezenfektanlar Nelerdir?

Gıda Endüstrisinde Kullanılan Önemli Dezenfektanlar Nelerdir?

Posted by: Tuncay Demir 25 Şubat 2010 Yorum Yaz

Gıda Endüstrisinde Kullanılan Önemli Dezenfektanlar Nelerdir? Beslenme Gıda
– Halojenler
Klor içeren dezenfektanlar (sodyum ve kalsiyum hipokloritler, kloramin B ve T, dikloramin T, klorlanmış trisodyum)
İyot içeren dezenfektanlar (Iodoforlar)
– Yüzey aktif bileşikler
Kuaterner amonyum bileşikler
Amfoterik bileşikler
– Oksidan maddeler (hidrojen peroksit, perasetik asit, ozon)
– Alkali ve asit bileşikler
– Alkoller (etil alkol)
– Aldehitler (formaldehit)
– Kükürt dioksit
– Fenol ve türevleri
Kaynak:  “Gıda Kimyası”, Editör: İlbilge SALDAMLI, Ankara-1998.



2010-02-25

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir