Başlangıç » Nedir » Gıda zehirlenmelerine neden olan etmenler nelerdir?

Gıda zehirlenmelerine neden olan etmenler nelerdir?

Posted by: Tuncay Demir 5 Nisan 2010 Yorum Yaz

Gıda zehirlenmelerine neden olan etmenler nelerdir? Beslenme Gıda
Gıda madde yada malzemelerinin bozulmuş olması,
Yetersiz pişirme veya ısıtma,
Atıklar ve artıklar,
Gıdalardaki kimyasal maddeler ve bi­yolojik kirlenme,
Böcekler ve kemirgenler,
Hasta gıda işleyicileri,
Kalitesiz hammadde kullanımı,
Hava ve su,
Uygun olmayan sıcaklık derecelerinde muhafaza,
Kirli alet-ekipman,
Gıda işlemedeki hatalar,
Çapraz bulaşmalar,
Personel temizliğinin yetersizliği olarak sıralanabilir.
Kaynak: Dr. Dyt. Meltem Soylu, Sağlık Memuru Engin Alacahan, Uzm. Gıda Müh. Cengiz Kesici, “Gıda, Su ve Beslenme Konusunda Sık Sorulan Sorular (II)”, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Şubat – 2008.



2010-04-05

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir