Başlangıç » Nedir » Gıdalara neden katkı maddesi katılmaktadır?

Gıdalara neden katkı maddesi katılmaktadır?

Posted by: Tuncay Demir 5 Nisan 2010 Yorum Yaz

Gıdalara neden katkı maddesi katılmaktadır? Beslenme Gıda
Gıda katkı maddeleri gıdalara kaliteyi koruyarak raf ömrünü uzatmak, hazırlama, pişme özelliğini geliştirmek, aromayı ve rengi geliştirmek, be­sin değerini korumak ve geliştirmek vb. çeşitli amaçlarla katılmaktadır.
Kaynak: Dr. Dyt. Meltem Soylu, Sağlık Memuru Engin Alacahan, Uzm. Gıda Müh. Cengiz Kesici, “Gıda, Su ve Beslenme Konusunda Sık Sorulan Sorular (II)”, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Şubat – 2008.



2010-04-05

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir