Başlangıç » Nedir » Gıdaların buzdolabında ve derin dondurucuda saklanma süresi ne kadardır?

Gıdaların buzdolabında ve derin dondurucuda saklanma süresi ne kadardır?

Posted by: Tuncay Demir 12 Temmuz 2010 Yorum Yaz

Gıdaların buzdolabında ve derin dondurucuda saklanma süresi ne kadardır? Beslenme Gıda

 

Kategori
Gıda
Buzdolabı (4°C ve altı)
Derin dondurucu (-18°C ve altı)
Salatalar
Yumurtalı, tavuklu, ton balıklı, etli salatalar ve makarna salataları
3-5 gün arası
Dondurulmaya uygun değil
Sosisli sandviç
Açılmış paket
1 hafta
1-2 ay arası
Açılmamış paket
2 hafta
1-2 ay arası
Pastırma ve sosis
Pastırma
7 gün
1 ay
Sosis, çiğ-tavuk, hindi, sığır etinden
1-2 gün
1-2 ay arası
Hamburger ve kıymadan yapılmış diğer ürünler
Hamburger, kıyma, hindi, dana, kuzu eti karışımları
1-2 gün arası
3-4 ay arası
Taze sığır, kuzu eti
Biftek
3-5 gün arası
6-12 ay arası
Doğranmış etler, kuşbaşı
3-5 gün arası
4-6 aya arası
Rosto
3-5 gün arası
4-12 ay arası
Taze kanatlı eti
Bütün tavuk veya hindi
1-2 gün arası
1 yıl
Tavuk veya hindi parçaları
1-2 gün arası
9 ay
Çorba ve sulu yemek
Sebzeli veya etli
3-4 gün arası
2-3 ay arası
Artan yemekler
Pişmiş kırmızı veya beyaz et
3-4 gün arası
2-6 ay arası
Börek, mantı
3-4 gün arası
1-3 ay arası
Pizza
3-4 gün arası
1-2 ay arası
 
 Kaynak: foodsafety.gov web sitesi



2010-07-12

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir