Kategori | Gıda | Buzdolabı (4°C ve altı) | Derin dondurucu (-18°C ve altı) |
---|---|---|---|
Salatalar | Yumurtalı, tavuklu, ton balıklı, etli salatalar ve makarna salataları | 3-5 gün arası | Dondurulmaya uygun değil |
Sosisli sandviç | Açılmış paket | 1 hafta | 1-2 ay arası |
Açılmamış paket | 2 hafta | 1-2 ay arası | |
Pastırma ve sosis | Pastırma | 7 gün | 1 ay |
Sosis, çiğ-tavuk, hindi, sığır etinden | 1-2 gün | 1-2 ay arası | |
Hamburger ve kıymadan yapılmış diğer ürünler | Hamburger, kıyma, hindi, dana, kuzu eti karışımları | 1-2 gün arası | 3-4 ay arası |
Taze sığır, kuzu eti | Biftek | 3-5 gün arası | 6-12 ay arası |
Doğranmış etler, kuşbaşı | 3-5 gün arası | 4-6 aya arası | |
Rosto | 3-5 gün arası | 4-12 ay arası | |
Taze kanatlı eti | Bütün tavuk veya hindi | 1-2 gün arası | 1 yıl |
Tavuk veya hindi parçaları | 1-2 gün arası | 9 ay | |
Çorba ve sulu yemek | Sebzeli veya etli | 3-4 gün arası | 2-3 ay arası |
Artan yemekler | Pişmiş kırmızı veya beyaz et | 3-4 gün arası | 2-6 ay arası |
Börek, mantı | 3-4 gün arası | 1-3 ay arası | |
Pizza | 3-4 gün arası | 1-2 ay arası |
Kaynak: foodsafety.gov web sitesi