Başlangıç » Nedir » İçme suyunun dezenfeksiyonunun amacı nedir?

İçme suyunun dezenfeksiyonunun amacı nedir?

Posted by: Tuncay Demir 5 Nisan 2010 Yorum Yaz

İçme suyunun dezenfeksiyonunun amacı nedir? Beslenme Gıda
İçme sularının dezenfeksiyonunun ama­cı zararlı mikroorganizmaların yok edilme­sidir. Bundan başka demirin, manganezin ve hidrojen sülfürün oksitlenmesi, hoş ol­mayan tat ve kokuları meydana getiren bi­leşiklerin parçalanması, arıtım tesislerinde alglere ve çamurlara karşı koruma amacı da bulunmaktadır.
Kaynak: Dr. Dyt. Meltem Soylu, Sağlık Memuru Engin Alacahan, Uzm. Gıda Müh. Cengiz Kesici, “Gıda, Su ve Beslenme Konusunda Sık Sorulan Sorular (II)”, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Şubat – 2008.



2010-04-05

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir