Başlangıç » Nedir » İngrediyent/Bileşen nedir?

İngrediyent/Bileşen nedir?

Posted by: Tuncay Demir 30 Mart 2010 Yorum Yaz

İngrediyent/Bileşen nedir? Beslenme Gıda
Gıda katkı maddesi olmayıp, hammaddeden sonra ağırlıklı önemi olan, üretilen ürüne spesifik özellikler kazandırılması amacıyla mutlaka katılması gereken ve o gıda maddesinin tanımında yer alan maddeler için kullanılan bir terimdir.
Gıdaların kalori içeriğinin dolayısıyla kişilerde enerji alımının azaltılması ürün yapısında yer alan yağ ve şekerlerin tam veya kısmi ikamesiyle sağlanır.
Kaynak: Banu Yapar, “Diyet Gıda Ürünleri”, Dış Ticaret Şubesi Araştırma Servisi, 2004.



2010-03-30

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir