8 Ocak 2010

İyot yetersizliği hastalıklarından nasıl korunabiliriz?

Beslenme
Beslenme

Ülkemizde iyot yetersizliği hastalıklarından korunmak için yemeklik tuzlara iyot katılmaktadır. İyotlu tuzun guatr oluşumunu engellediği, ancak guatr oluştuktan sonra bu hastalığı tedavi etmediği unutulmamalıdır.

Başta guatr olmak üzere tüm iyot yetersizliği hastalıklarından korun­mak için yemeklerde mutlaka iyotlu tuz kullanılmalıdır. Bu tuz kaya tuzu­na göre daha temiz ve güvenilirdir. Rafine olduğundan kaya tuzuna göre daha az miktarda kullanılır, bu yüzden de daha ekonomiktir.

Kaynak: Dr. Dyt. Meltem Soylu, Sağlık Memuru Engin Alacahan, Uzm. Gıda Müh. Cengiz Kesici, “Gıda, Su ve Beslenme Konusunda Sık Sorulan Sorular (II)”, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Şubat – 2008.

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...