Başlangıç » Nedir » Jöle, Marmelat, Reçel nedir?

Jöle, Marmelat, Reçel nedir?

Posted by: Tuncay Demir 25 Şubat 2010 Yorum Yaz

Jöle, Marmelat, Reçel nedir? Beslenme Gıda
Jöle: Bir veya birkaç çeşit meyvenin sulu ekstraktlarının veya suyunun veya bunların karışımının şekerlerle uygun jel kıvamına getirilmiş karışımını,
Marmelat: Turunçgil meyvesinden elde edilen pulp, püre, meyve suyu, sulu ekstraktları ve kabuklarının tek başına veya karıştırılarak, su ve şekerlerle uygun jel kıvamına getirilmiş karışımını,
Reçel: Bir veya birkaç çeşit meyvenin püresinin veya pulpunun veya bunların karışımının, su ve şekerlerle uygun bir jel kıvamına getirilmiş karışımını, ifade eder.
Kaynak: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Reçel, Jöle, Marmelat Ve Tatlandırılmış Kestane Püresi Tebliği Resmi Gazete: 30.12.2006-26392



2010-02-25

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir