Başlangıç » Nedir » Kaliteli bal üretmenin kuralları nelerdir?

Kaliteli bal üretmenin kuralları nelerdir?

Posted by: Tuncay Demir 4 Mayıs 2010 Yorum Yaz

Kaliteli bal üretmenin kuralları nelerdir? Hayvancılık
Başarılı bir bal üretimi için, arıcı aşağıdaki temel kuralları göz önünde bulundurmalıdır:
  • Bal üretim arıcılığı yapacak veya yapmakta olan arıcı çalışacağı bölgede veya gezgincilik yapacağı bölgelerde başarılı ve verimli olan ırk, eko tip veya melez ana arılarla çalışmak gerekiyor.
  • Bu ırk, eko tip veya melez ana arılar gerek genetik özellikleri, gerekse yetiştirme kalitesi yönünden güvenilir olmalı. Bunun doğruluğu kontrol edilmeli.
  • Yukarıdaki şartlara göre belirlenen ana arılar, güvenilir yerlerden temin edilemiyorsa; kimliği ve kalitesi bilinmeyen sıradan ana arılar kesinlikle kullanılmamalı. Zira istenen genetik özelliklerde ve kalitede olmayan ana arılar, adaptasyon ve kalite problemlerinden dolayı verilen kolonilerin de ölümüne sebep olabiliyor.
  • Bal üretim işletmeleri güvenilir ana arı bulamamaları halinde, ihtiyaçları olan ana arıları kendileri üretmeli.
Kaynak: Kobifinans Web Sitesi, Ziyaret Tarihi: 29/03/2010.



2010-05-04

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir