4 Mayıs 2010

Kaliteli bal üretmenin kuralları nelerdir?

Hayvancılık
Hayvancılık

Başarılı bir bal üretimi için, arıcı aşağıdaki temel kuralları göz önünde bulundurmalıdır:

  • Bal üretim arıcılığı yapacak veya yapmakta olan arıcı çalışacağı bölgede veya gezgincilik yapacağı bölgelerde başarılı ve verimli olan ırk, eko tip veya melez ana arılarla çalışmak gerekiyor.

  • Bu ırk, eko tip veya melez ana arılar gerek genetik özellikleri, gerekse yetiştirme kalitesi yönünden güvenilir olmalı. Bunun doğruluğu kontrol edilmeli.

  • Yukarıdaki şartlara göre belirlenen ana arılar, güvenilir yerlerden temin edilemiyorsa; kimliği ve kalitesi bilinmeyen sıradan ana arılar kesinlikle kullanılmamalı. Zira istenen genetik özelliklerde ve kalitede olmayan ana arılar, adaptasyon ve kalite problemlerinden dolayı verilen kolonilerin de ölümüne sebep olabiliyor.

  • Bal üretim işletmeleri güvenilir ana arı bulamamaları halinde, ihtiyaçları olan ana arıları kendileri üretmeli.

Kaynak: Kobifinans Web Sitesi, Ziyaret Tarihi: 29/03/2010.

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...