Başlangıç » Nedir » Kasaplık hayvan, karkas, sakatat nedir?

Kasaplık hayvan, karkas, sakatat nedir?

Posted by: Tuncay Demir 25 Şubat 2010 Yorum Yaz

Kasaplık hayvan, karkas, sakatat nedir? Beslenme Gıda
Kasaplık hayvan: Büyükbaş, küçükbaş hayvanlar ve diğer kasaplık hayvanları,
Karkas: Kasaplık hayvanların tekniğine uygun olarak kesilip, kanı akıtılarak yüzülüp, iç organları boşaltılıp, böbrek ve kavram yağı çıkarılıp, baş ve ayaklarından ayrıldıktan sonra elde edilen gövdesini,
Sakatat: Kasaplık hayvanlardan elde edilen ve insan tüketimine uygun karaciğer, böbrek, dalak, testis, yürek, dil, yemek borusu dış kırmızı kası eti, diyafram kası, işkembe, barsak, paça, dil, kelle ve küçükbaşta beyin gibi organ ve organ parçalarını, ifade eder.
Kaynak: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Çiğ Kırmızı Et ve Hazırlanmış Kırmızı Et Karışımları Tebliği Resmi Gazete: 07.07.2006/26221



2010-02-25

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir