Başlangıç » Nedir » Kışın neden “kabak” tüketilmesi gerekir?

Kışın neden “kabak” tüketilmesi gerekir?

Posted by: Ne Nedir 9 Ocak 2011 Yorum Yaz

Kışın neden “kabak” tüketilmesi gerekir? Beslenme Gıda
En verimli etkiyi ekim-kasım aralığında gösteriyor. Kabağın en önemli özelliği, her türlü pişirme usulüyle tüketilebilmesi ve etkisini koruması. Beta-karoten ve antioksidan kaynağı olan kabağın, kalp hastalıkları ve yaygın kanser türleriyle savaşabildiği biliniyor.
Kaynak: Amerikan Sağlık Örgütü’nin açıkladığı Hürriyet Gazetesi’nden alıntılanan Haber7.Com Web sitesinde yayımlanan “En sağlıklı 10 kış besini” yazısından derlenmiştir (Ziyaret Tarihi: 04 Ocak 2011).



2011-01-09

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir