5 Nisan 2010

Klor sağlığa zararlı mıdır?

Beslenme
Beslenme

Klor hastalık yapıcı bakterileri yok etmek için suya konan bir dezen­fektandır. 80 yıldır Klor’un hastalıkları azalttığı kanıtlanmıştır. Ancak klor bilinçsizce ve fazla miktarda kontrolsüzce kullanılırsa sudaki diğer kirleti­ci maddeler ve organize maddelerle birleşerek trihalometan oluştururlar. Dezenfeksiyon yan ürünü denen bu içeriğin kanser gibi başka sağlık prob­lemlerine yol açması mümkündür. Suda trihalometanlar meydana gelmiş ise bazı yöntemlerle miktarları düşürülebilir. Bunlar havalandırma, aktif karbon ilavesi ve arıtımdır.

Kaynak: Dr. Dyt. Meltem Soylu, Sağlık Memuru Engin Alacahan, Uzm. Gıda Müh. Cengiz Kesici, “Gıda, Su ve Beslenme Konusunda Sık Sorulan Sorular (II)”, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Şubat – 2008.

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...