Başlangıç » Nedir » Koyun ve keçi eti arasındaki farklar nelerdir?

Koyun ve keçi eti arasındaki farklar nelerdir?

Posted by: Tuncay Demir 17 Mart 2010 Yorum Yaz

Koyun ve keçi eti arasındaki farklar nelerdir? Veterinerlik
Koyun etinde deri altında örtü halinde yağ bulunur. Özellikle bel ve kuyruk bölgesi yağlıdır. Keçide ise deri altında yağ bulunmaz. Yüzey yapışkan olduğundan çok defa kıl taşır. Keçi eti koyundan daha keskin kırmızıdır. Bu etlerde karakteristik keçi kokusu vardır.  Koyunda gövde silindirik veya yuvarlak,  keçide yanlardan basıktır.  Keçide başta Fossa lacrimalis yoktur. Proc.spinalis'ler dar, dik ve keçide vertebra caudalis (kuyruk omuru) 12 adet,  koyunda ise 18-24 adettir.
Kaynak: Prof. Dr. Mustafa Tayar,  2004 Ders Notları

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir


− 1 = yedi

Şu HTML etiketlerini ve özelliklerini kullanabilirsiniz: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

UBilişim Web Tasarım & Web Yazılım & Web Hosting Hizmetleri