17 Mart 2010

Koyun ve keçi eti arasındaki farklar nelerdir?

Veterinerlik
Veterinerlik

Koyun etinde deri altında örtü halinde yağ bulunur. Özellikle bel ve kuyruk bölgesi yağlıdır. Keçide ise deri altında yağ bulunmaz. Yüzey yapışkan olduğundan çok defa kıl taşır. Keçi eti koyundan daha keskin kırmızıdır. Bu etlerde karakteristik keçi kokusu vardır.  Koyunda gövde silindirik veya yuvarlak,  keçide yanlardan basıktır.  Keçide başta Fossa lacrimalis yoktur. Proc.spinalis’ler dar, dik ve keçide vertebra caudalis (kuyruk omuru) 12 adet,  koyunda ise 18-24 adettir.

Kaynak: Prof. Dr. Mustafa Tayar,  2004 Ders Notları

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...