Başlangıç » Nedir » Krema, Kaymak ve Afyon Kaymağı nedir?

Krema, Kaymak ve Afyon Kaymağı nedir?

Posted by: Tuncay Demir 25 Şubat 2010 Yorum Yaz

Krema, Kaymak ve Afyon Kaymağı nedir? Beslenme Gıda
Krema; sütten fiziksel seperasyon işlemi ile elde edilen süt yağının, yağsız süt içerisindeki yağca zengin emülsiyonunu ifade eder.
Kaymak; ağırlıkça en az %60 oranında süt yağı içeren kremayı,
Afyon Kaymağı; manda sütünün tekniğine uygun kaynatılarak 92 oC' de en az 2 dakika tutulması ve tekniğine uygun soğutulması ile elde edilen ürünü, ifade eder.
Kaynak: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Krema ve Kaymak TebliğiResmi Gazete: 27.09.2003-25242



2010-02-25

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir