25 Şubat 2010

Küring İşlemi nedir?

Beslenme
Beslenme

Yenebilir etlerin tuz, NO2, NO3, polifosfatlar gibi bileşiklerle muamele edilerek işlenmesi, daha değişik tat ve lezzette ürün elde edilmesine denir. Küring işlemi, parça veya kıyma halindeki et ürünlerine uygulanabilmektedir (Parça; pastırma   / Kıyma; sucuk) .

Küring İşlemiyle;

– Ürünlerin tat ve lezzeti değişir

– Görünümü değişir

– Muhafaza süresi uzar

– Mikrobiyal bozulma önlenir

Kaynak:  “Gıda Bilimi ve Teknolojisi”, Prof. Dr. Zeki ERTUGAY, Prof. Dr. Adem ELGÜN, Prof. Dr. Ahmet KURT, Prof. Dr. H. Yusuf GÖKALP,  Erzurum-1994.

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...