Başlangıç » Nedir » Küring İşlemi nedir?

Küring İşlemi nedir?

Posted by: Tuncay Demir 25 Şubat 2010 Yorum Yaz

Küring İşlemi nedir? Beslenme Gıda
Yenebilir etlerin tuz, NO2, NO3, polifosfatlar gibi bileşiklerle muamele edilerek işlenmesi, daha değişik tat ve lezzette ürün elde edilmesine denir. Küring işlemi, parça veya kıyma halindeki et ürünlerine uygulanabilmektedir (Parça; pastırma   / Kıyma; sucuk) .
Küring İşlemiyle;
– Ürünlerin tat ve lezzeti değişir
– Görünümü değişir
– Muhafaza süresi uzar
– Mikrobiyal bozulma önlenir
Kaynak:  “Gıda Bilimi ve Teknolojisi”, Prof. Dr. Zeki ERTUGAY, Prof. Dr. Adem ELGÜN, Prof. Dr. Ahmet KURT, Prof. Dr. H. Yusuf GÖKALP,  Erzurum-1994.



2010-02-25

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir