Başlangıç » Nedir » Kurumuş kan ve tükrük (salya) Hepatit B açısından bulaşıcı bir risk faktörümüdür?

Kurumuş kan ve tükrük (salya) Hepatit B açısından bulaşıcı bir risk faktörümüdür?

Posted by: Ne Nedir 8 Nisan 2010 Yorum Yaz

Kurumuş kan ve tükrük (salya) Hepatit B açısından bulaşıcı bir risk faktörümüdür? Tıp
EVET. Bir hafta dahi kuruyarak kalan kan ve salya hepatit hastalığının bulaşması için yeterli. Bu sebeple çok dikkatli olunması gerekir.
Kaynak: Prof. Dr. İbrahim Adnan SARAÇOĞLU’nun Web Sitesindeki “Kürler ve Hastalıklar” bölümünden derlenmiştir (Ziyaret Tarihi: 03/06/2010).



2010-04-08

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir