Başlangıç » Nedir » Lezzetli kuzu eti kavurması nasıl olur?

Lezzetli kuzu eti kavurması nasıl olur?

Posted by: Tuncay Demir 15 Kasım 2010 Yorum Yaz

Lezzetli kuzu eti kavurması nasıl olur? Beslenme Gıda
Tencereye kuzu etlerini atıp, 1 adet soğanı hiç doğramadan bütün olarak etlerin arasına koyunuz. Etlerin pişme süresi uzun olduğu için soğanları küçük küçük doğramak yerine büyük soğan koyunuz. Çünkü soğanlar küçük küçük doğrandığı takdirde dağılır.
Bayram kavurmalarının içine çok malzeme girmez o nedenle soğan lezzet verir. Daha sonra kuzunun kuyruk yağı veya iç yağından biraz ilave edilir. Bir iki dakika harlı ateşte kavurduktan sonra ocağı kısık ateşe alıp, yaklaşık 45 dakika pişirdikten sonra, son aşamada tuz, karabiber ve kekik ilave ederek, bir iki dakika daha kavrulduktan sonra pilavla servis yapılır.
Kaynak: Haber7.Com Web sitesinde 15/11/2010 tarihinde Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz’ün deneyimleriyle hazırlanmış “İyi bir kavurma yapmanın püf noktaları” yazısından derlenmiştir.



2010-11-15

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir