Başlangıç » Nedir » Meyve ve Sebzeleri Dayandırma Yöntemleri nelerdir?

Meyve ve Sebzeleri Dayandırma Yöntemleri nelerdir?

Posted by: Tuncay Demir 25 Şubat 2010 Yorum Yaz

Meyve ve Sebzeleri Dayandırma Yöntemleri nelerdir? Beslenme Gıda
Isıl İşlemle Muhafaza
Işınlarla Muhafaza
Asitlerle Muhafaza
E.K Filtrasyonu İle Muhafaza
Kurutarak Muhafaza
Dondurarak Muhafaza
Gaz Atmosferinde Muhafaza
Koruyucu Maddelerle Muhafaza
Termal Olmayan Sterilizasyonlar
Yüksek Basınçla Sterilizasyon
2- COİle  Sterilizasyon
Kaynak: Meyve Sebze İşleme Teknolojisi, Derleyen: Yrd. Doç. Dr. N. Şule ÜSTÜN,  1998.



2010-02-25

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir