Başlangıç » Nedir » Meyve ve sebzelerin ortalama bileşimleri

Meyve ve sebzelerin ortalama bileşimleri

Posted by: Tuncay Demir 25 Şubat 2010 Yorum Yaz

Meyve ve sebzelerin ortalama bileşimleri Beslenme Gıda
% BİLEŞİM
Su
Azotlu maddeler
Yağ
Karbonhidrat
Mineral
madde
Meyve
80-85
0,2-1
0,1-0,3
3-18
0,3-0,8
Sebze
90-95
1-3
1’ den az
3-7
1-2
Kaynak: Meyve Sebze İşleme Teknolojisi, Derleyen: Yrd. Doç. Dr. N. Şule ÜSTÜN, 1998.



2010-02-25

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir