Çizelge 2. Meyvelerde Bulunan Asit Miktarları |
|||||
Meyve |
Titrasyon Asilliği (B/kg) |
Malik Asit (g/kg) |
Sitrik Asit |
Çin Asiti |
Çözünen Okzalik Asit (g/kg) |
Elma |
4.8(1.4-13.6) |
5.4 (1.8-13.6) |
0.16 (0.09-0.3) |
|
0 |
Armut |
3.2(1.8-4.7) |
2.5 (0.6-8.8) |
3.9 |
0.7 (0.5-1 3) |
– |
Kiraz |
10.1 (7.5-11.4) |
9.4(7.4-11.1) |
0.13(0.1-0.2) |
– |
43 |
Vişne |
13.6(14-27) |
122(8.2-19.9) |
8 34 (0.2-0.6) |
1.2-4.1 |
60 |
Kayısı |
13.9(12.1-15.9) |
8.2 (7-13) |
4.0 (14-7.0) |
– |
34 |
Çilek |
10.9(7.1-12.5) |
1.4(1.38-2.39) |
8.7 (5.67-9.4) |
0.10-0.17 |
99 |
Böğürtlen |
– |
1.39 (0.2-4.8) |
|
0.073 (0.01 -0.20) |
|
12 Temmuz 2010