12 Temmuz 2010

Meyvelerdeki şeker oranları ne kadardır?

Beslenme
Beslenme

Çizelge 1. Meyvelerde Glukoz, Fruktoz ve Sakaroz Miktarları

Meyve

Bileşim Öğeleri

Toplam Şeker (%)

Glukoz {%)

Fruktoz (%)

Sakaroz (%)

Elma

10.22 (9.04-13.98)

1.73(1 17-3.64) 

5.91 (3.48-8.56)

2.51 (1.31-4.03)

Armut

7.95 (7.08-13.22)

1.25 (0.62-3.90)

5.60 (4.92-8.89)

1.10 (0.54-3.70)

Kiraz

11.82(9.93-24.8)

7.50(4.70-16.14)

4.36 (4.20-10.22)

0.153 (0.064)

Vişne

5.51-5.91

2.88-5.17

2.63-3.74

0-0.102

Erik

7.58 (5.25-13.2)

2.74(1.11-4.80)

2.01 (0.72-3.50)

2.78 (0.02-5.68)

Şeftali

7.81 (6 -39-9 -24)

0.95(0.84-1.16)

1.11 (0.9-1.60)

5.3S (4.20-6.92)

Kayısı

7.35 (5.23-13.86)

1.10 (0.40-4.10)

0.46(0.36-2.16)

4.58 (1.0-8.25)

Üzüm

15.03(12.05-21.49)

7.28(5.82-11.26)

7.33(5.60-10.63)

0.42(0.0-1.16

Çilek

5.24 (3.96-6.80)

2.0(1.42-3.40)

2.13(1.02-2.83)

0.9 (0.2-2.46)

Portakal

8.23  

2.30 (2.0-2.50)

2.50 (2.40-2.60)

3.23 (3.20-4.30)

Greyfurt

681

2.14(1.90-3.20)

2.26 (0.89-2.7)

2.44 (2.10-5.10)

Muz  

18.20

3.80  

3.80  

10.60

Nar

5.93 (5.27-6.56)

6.05 (5.74-6.74)

0

Zerdali 

9.54 (6.77-13.26)

2.078(1.06-2.74)

0.86 (0.234-1.42)

6 46 (4.04-9.4)

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...