Başlangıç » Nedir » Mikrodalga fırında hazırlanan besinlerin sağlığa sakıncaları var mıdır?

Mikrodalga fırında hazırlanan besinlerin sağlığa sakıncaları var mıdır?

Posted by: Tuncay Demir 5 Mart 2010 Yorum Yaz

Mikrodalga fırında hazırlanan besinlerin sağlığa sakıncaları var mıdır? Beslenme Gıda
Çok kısa elektromanyetik dalga. Fırına konan besin mikrodalga enerjiyi absorbe ettiğinde ısıya dönüşür. Bu tür fırında pişirilen veya ısıtılan besinlerde ısı tüm besin içinde eşit olarak dağılmış olmayabilir. Bazı noktalar çok sıcak, bazı noktalar soğuk kalabilir. Bu nedenle bu tür fırınlarda pişirilen veya ısıtılan bir besin çocuklara verilmeden önce iyice karıştırılmalı ve bir süre bekletilmelidir. Mikrodalga fırınlarda dondurulmuş besinler hızlı bir şekilde, şekillerini bozmadan çözdürülebilmektedir. Besinler mikrodalga fırına cam, seramik veya porselen kaplarda konulmalıdır. Metal veya plastik kaplar veya kenarında metal çizgisi bulunan cam, porselen ve seramik kaplar kesinlikle kullanılmamalıdır.
Kaynak: Dr. Dyt. Meltem Soylu, Uzm. Gıda Müh. Cengiz Kesici, “Gıda, Su ve Beslenme Konusunda Sık Sorulan Sorular (II)”, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ISBN: 978-975-590-243-2; Şubat – 2008.



2010-03-05

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir