Başlangıç » Nedir » Mikroorganizmaların gıdalardaki gelişimini etkileyen iç ve dış faktörler nelerdir?

Mikroorganizmaların gıdalardaki gelişimini etkileyen iç ve dış faktörler nelerdir?

Posted by: Tuncay Demir 25 Şubat 2010 Yorum Yaz

Mikroorganizmaların gıdalardaki gelişimini etkileyen iç ve dış faktörler nelerdir? Beslenme Gıda
İÇ FAKTÖRLER
DIŞ FAKTÖRLER
-Su aktivitesi
-Sıcaklık
-Besin içeriği
-Çevrenin nispi nemi
-pH
-Çevredeki gazlar ve konsantrsyonu
-Oksidasyon/redüksiyon potansiyeli
-Antimikrobiyal bileşikler
 
-Koruyucu biyolojik yapılar
 
 
Kaynak: Gıda Mikrobiyolojisi, Editörler: Prof. Dr. Adnan ÜNLÜTÜRK, Doç. Dr. Fulya TURANTAŞ, İzmir-1998.



2010-02-25

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir