Başlangıç » Nedir » Ramazanda neden şişmanlama tehlikesi vardır?

Ramazanda neden şişmanlama tehlikesi vardır?

Posted by: Tuncay Demir 13 Ağustos 2010 Yorum Yaz

Ramazanda neden şişmanlama tehlikesi vardır? Beslenme Gıda
İftarın ardından çikolata, cips, kuru yemiş yenilmesi, sahur yemeklerinde de hamur işleri, börekler ve gözlemelerin tercih edilmesi halinde ciddi kilolar alınmasının muhtemeldir. Bu nedenle özellikle erken iftar yemeği yenilen Ramazan aylarında iftarı bölüp akşamın ilerleyen saatlerine bir öğün daha eklemek doğru olacaktır. Özellikle Ramazan ayında tüketimi artan tatlılar şişmanlığa neden olan önemli yiyeceklerdir. Ramazan ayında şişmanlamak istemeyenler tatlılardan kaçınmalı, tatlı tüketilecekse az olmak şartıyla sütlü tatlılar tercih edilmelidir.
Kaynak: Diyetisyen Cemal Aytaç Ak’ın 4 Eylül 2007 tarihinde ntvmsnbc.com web sitesinde yayımlanan “Ramazanda sağlıklı beslenme önerileri” yazısından derlenmiştir.



2010-08-13

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir