Başlangıç » Nedir » Rumen Asidosu (Yem Tutması, Hamurlama) nedenleri?

Rumen Asidosu (Yem Tutması, Hamurlama) nedenleri?

Posted by: Tuncay Demir 17 Mart 2010 Yorum Yaz

Rumen Asidosu (Yem Tutması, Hamurlama) nedenleri? Veterinerlik
Tahıl taneleri, un, kepek, değirmen artıkları, nişasta ve bira fabrikası artıkları gibi yem maddelerinin normalden fazla ve ani olarak yedirilmesi; elma, üzüm posası, melas, şeker pancarı, incir gibi şekerli yem maddelerinin ve ekmek artıklarının birdenbire yedirilmesi veya hayvanın kontrolden çıkarak yemesi hastalığın başlıca nedenleridir. Ayrıca, rasyonda kaba yem oranının az olması, hububat tanelerinin ezilmesi, pişirilmesi veya kaynatılması, yemlerin ıslatılarak verilmesi de hastalığa neden olmaktadır. En sık rastlanan ön mide hastalığıdır. Kaynak: Prof. Dr. Hasan Batmaz (U. Ü. Veteriner Fakültesi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi), Hayvancılık Serisi: 3 Yetiştirici El Kitabı



2010-03-17

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir