Başlangıç » Nedir » Şekerlerin Tatlılık Derecesi

Şekerlerin Tatlılık Derecesi

Posted by: Tuncay Demir 25 Şubat 2010 Yorum Yaz

Şekerlerin Tatlılık Derecesi Beslenme Gıda
Sakarozun tatlılık derecesi 100 kabul edilerek diğer şekerlerin yaklaşık tatlılık dereceleri şöyledir.
Şekerlerin
Tatlılık Derecesi
 
Şeker Alkollerinin Tatlılık Derecesi
 
Sakkaroz
100
 
Ksilitol
100
Fruktoz
174
 
Sorbitol
60
İnvert Şeker
120-130
 
Mannitol
40
Glikoz
75
 
 
 
Maltoz
40
 
 
Laktoz
20
Ksiloz
40
Rafinoz
23
Kaynak:  “Gıda Bilimi ve Teknolojisi”, Prof. Dr. Zeki ERTUGAY, Prof. Dr. Adem ELGÜN, Prof. Dr. Ahmet KURT, Prof. Dr. H. Yusuf GÖKALP,  Erzurum-1994.
 



2010-02-25

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir