Sakarozun tatlılık derecesi 100 kabul edilerek diğer şekerlerin yaklaşık tatlılık dereceleri şöyledir.
Şekerlerin Tatlılık Derecesi |
|
Şeker Alkollerinin Tatlılık Derecesi |
|
|
Sakkaroz |
100 |
|
Ksilitol |
100 |
Fruktoz |
174 |
|
Sorbitol |
60 |
İnvert Şeker |
120-130 |
|
Mannitol |
40 |
Glikoz |
75 |
|
|
|
Maltoz |
40 |
|
|
|
Laktoz |
20 |
|||
Ksiloz |
40 |
|||
Rafinoz |
23 |
Kaynak: “Gıda Bilimi ve Teknolojisi”, Prof. Dr. Zeki ERTUGAY, Prof. Dr. Adem ELGÜN, Prof. Dr. Ahmet KURT, Prof. Dr. H. Yusuf GÖKALP, Erzurum-1994.