Spor Hekimleri Derneği Başkanı Prof. Dr. Emin Ergen ise, antrenman ve müsabaka öncesinde yağlı, posalı besinler, kızartmalar ve yumurta gibi sindirim sistemini geç terk eden besinlerin tüketilmemesini öneriyor: “Spora başlamadan en az 3-4 saat öncesinde temel öğün yenmeli. Ancak aradan geçen süre içinde alınan besinlerin sindiriminin tamamlanacağı da göz önünde bulundurularak hafif bir ara öğün alınabilir. Bir sporcu antrenman günlerinde en az 2-2.5 litre su tüketmelidir. Ancak mesafe koşucularının antrenmanları birçok spor dalına kıyasla daha uzun sürer. Bu sporcular 3-3.5 litre su tüketimine ihtiyaç duyar. Hatta maratonda 6-7 litreye varan kayıplar olabilir. Gerek müsabaka, gerekse de antrenmanda sıvının az az verilmesi daha doğru olur.”
Kaynak: Tuğrul Tunalıgil, “Düzenli spor yapanlar nasıl beslenmeli?”, Vatan Gazetesi, 20.06.2010.