Başlangıç » Nedir » Sterilize Sütü gerekli kılan koşullar

Sterilize Sütü gerekli kılan koşullar

Posted by: Tuncay Demir 25 Şubat 2010 Yorum Yaz

Sterilize Sütü gerekli kılan koşullar Beslenme Gıda
Besin değeri açısından pastörize süt, sterilize sütten daha iyidir. Ancak pastörize süt üretimi mümkün olmayabilir. Bu nedenle;
a-istenilen nitelikte pastörize süt yapılamadığında,
b-çiğ sütün bakteri yükü düşürülemediğinde,
c-yeterli süt pazarlama ağı kurulamadığında,
d-soğukta saklama imkanı olmadığında ve
e-üretim yerleri tüketim yerlerinden çok uzakta olduğunda sterilize süt tercih edilmektedir.
Kaynak: Süt Bilimi ve Teknolojisi. Doç.Dr. Abdulkadir HURŞİT Samsun-1999



2010-02-25

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir