Başlangıç » Nedir » Suların sertliği neye bağlıdır?

Suların sertliği neye bağlıdır?

Posted by: Tuncay Demir 5 Nisan 2010 Yorum Yaz

Suların sertliği neye bağlıdır? Beslenme Gıda
Suların sertliği temas ettikleri jeolojik yapıyla alakalıdır. Genel olarak yeraltı sularının yüzeysel sulara nazaran daha sert oldukları söylenebilir. Çünkü bu sular yeraltında bulunan madensel mad­delerle daha çok temastadır.
Suların sertliği başta kalsiyum ve bikarbonat iyonları olmak üzere kalsiyum ve magnezyum sül­fat, kalsiyum ve magnezyum klorür iyonlarından ileri gelmektedir.
Sertliğin meydana gelmesinde kalsiyum ve magnezyum iyonlarının baş faktör olduğu bilin­mektedir. Kalsiyum ve magnezyumun yüksek de­ğerleri sağlıklı insanlarda sağlığa ters etki göster­memektedir.
Kaynak: Dr. Dyt. Meltem Soylu, Sağlık Memuru Engin Alacahan, Uzm. Gıda Müh. Cengiz Kesici, “Gıda, Su ve Beslenme Konusunda Sık Sorulan Sorular (II)”, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Şubat – 2008.



2010-04-05

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir