25 Şubat 2010

Tahin Helvası nedir?

Beslenme
Beslenme

Tahin helvası; Şeker, içme suyu ve sitrik asit veya tartarik asit ile gerektiğinde yenilebilir glikoz şurubu katıldıktan sonra pişirilerek elde edilen şeker şurubunun ağdalaştırılıp çöven ekstraktı (Radix saponariae Albae sive L.) ve/veya modifiye proteinler ile beyazlaştırıldıktan sonra tekniğine uygun olarak tahin ile karıştırılıp yoğrulması ve gerektiğinde çeşni maddeleri ilavesi ile tekniğine uygun olarak hazırlanan katı, homojen ince lifli yapıdaki ürünü ifade eder.

Kaynak: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Tahin Helvası Tebliği Resmi Gazete: 05.03.2008-26807

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...