Başlangıç » Nedir » Termal Ölüm Süresi ve Bombaj nedir?

Termal Ölüm Süresi ve Bombaj nedir?

Posted by: Tuncay Demir 25 Şubat 2010 Yorum Yaz

Termal Ölüm Süresi ve Bombaj nedir? Beslenme Gıda
Belirli şartlarda, belli sayıdaki mikroorganizmanın (vejetatif hücre veya spor) belli sıcaklık derecesinde ölmesi için geçen süreye termal ölüm süresi denir.
Gaz yapan mikroorganizmaların faaliyeti sonucunda kutu içerisinde gaz birikerek, kutunun şişmesi olayına bombaj denir.
Kaynak: “Gıda Bilimi ve Teknolojisi”, Prof. Dr. Zeki ERTUGAY, Prof. Dr. Adem ELGÜN, Prof. Dr. Ahmet KURT, Prof. Dr. H. Yusuf GÖKALP,  Erzurum-1994.



2010-02-25

Bir Cevap Yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir