A) Hayvansal Proteinler: |
B) Bitkisel Proteinler: |
||
Beyaz peynir |
22 gram |
Bakla |
25 gram |
Koyun eti |
17 gram |
Kuru badem |
19 gram |
Dana eti |
20 gram |
Kuru fasulye |
22 gram |
Tavuk eti |
19 gram |
Nohut |
25 gram |
Balıketi |
17 gram |
Bezelye |
6 gram |
Hindi eti |
20 gram |
Kuru ceviz |
15 gram |
Yoğurt |
4 gram |
Kuru fındık |
13 gram |
Karides |
18 gram |
Un |
10 gram |
Kaşar peyniri |
27 gram |
Makarna |
12 gram |
Beyin |
10 gram |
Antep fıstığı |
22 gram |
1 adet yumurta |
6 gram |
Ekmek |
6 gram |
Kaynak: Uzman Diyetisyen Elif Özkeleş’in FitnesscenterbursaWeb Sitesinde Yayımlanan “Sporcu beslenmesinde proteinler” yazısından derlenmiştir (Ziyaret Tarihi: 26.06.2010)