Spor yapan kişilerde enerji dengesi ve vücudun olarak yağ oranı çok önemlidir. Şişmanlığın en basit tanımı, vücutta gereğinden fazla yağ depo edilmesidir. Gün içerisinde harcanandan daha fazla miktarda enerji alımı durumunda enerji fazlası vücutta yağ olarak depo edilmektedir. Aşırı miktarda alınan besin karbonhidrat veya protein de olsa, bu fazlalık önce vücutta yağlara dönüşecek ve daha sonra yağ olarak depolanacaktır. Bu açıdan beslenme alışkanlığının da spordaki performans üzerine büyük etkisi vardır. Düşük enerji ve yüksek vücut yağı spor yaralanmalarına katkı sağlamaktadır (Deutz ve ark.,2000).
Kaynak: Fatih Mehmet Han SAKALLI (Süleyman Demirel Üniversitesi Sağlık Yüksekokulu Spor Bilimleri Bölümü), “Sporda Sporcuların Yaralanması ve Risk Faktörleri”, Fırat Sağlık Hizmetleri Dergisi, Cilt:3, Sayı:7 (2008).