30 Mart 2010

Diyet içecekler nedir?

Beslenme
Beslenme

İçeceklerin enerji içerikleri çeşitli yollarla azaltılabilir. En basit yolu çözünür şekerler olan glukoz, fruktoz ve sükrozun, daha az kalori içeren tatlandırıcılarla yer değiştirmesidir. Bu yöntem çay, kahve gibi tüketiciler tarafından tatlandırıcı eklenen alkolsüz içeceklerde kullanılır. Sütlü ve kakaolu içeceklerde yağ içeriğinin kısmen ya da tamamen azaltılması ve sakkorozun yerini yoğun tatlandırıcıların alması yeni ürünün enerji değerini düşürür.

Yüksek oranda içecek tüketen, diş çürümelerinden şikayetçi ve diyabetik kimseler azaltılmış çözünür karbonhidrat içeriği ve yoğun tatlandırıcılarla ikame edilmiş karbonhidrat içeriğine sahip içeceklerden yararlanırken kalp-damar hastalıklarından şikayetçi kimseler yağ içeriği düşük, şişman kimseler ise şeker, yağ ve alkol içeriği düşük içeceklere yönelmişlerdir.

Kaynak: Banu Yapar, “Diyet Gıda Ürünleri”, Dış Ticaret Şubesi Araştırma Servisi, 2004.

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...