12 Temmuz 2010

E vitaminin vücuttaki etkileri nelerdir?

Beslenme
Beslenme

Yağda eriyen vitaminlerden biri olan E vitamini çok güçlü bir antioksidandır. Doymamış yağ asitlerinin vücut dokularında oksidasyonunu önler. A vitaminin oksidasyonunu önleyerek bu vitaminin organizmada etkisini arttırır. Organizmada oluşan oksijen içeren serbest radikalleri etkisizleştirerek kanser oluşum riskini azaltmada etkindir. Aynı şekilde gözde güneş ışınlarının olumsuz etkilerini azaltarak katarakt oluşumunu geciktirir. Aneminin önlenmesinde de etkindir. Zengin kaynakları soya yağı, bitkisel yağlar, yağlı tohumlar, kuru baklagillerdir.

Kaynak: Dr. Dyt. Meltem Soylu, Uzm. Gıda Müh. Cengiz Kesici, “Gıda, Su ve Beslenme Konusunda Sık Sorulan Sorular (II)”, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, ISBN: 978-975-590-243-2; Şubat – 2008.

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...