27 Mart 2011

Evli ya da evlenecek bayanların erkekler hakkında mutlaka bilmesi gerektiği hususlar?

Yaşam
Yaşam

Erkekle iddialaşır, mücadeleye girerseniz, kaybeden önce siz olursunuz. Bazen kazanıyor gibi görünseniz de.

Erkek düşmanlığından kurtulun, haklı çıkmaya değil mutlu olmaya bakın.

Kadın erkek ilişkilerinde, çatışmanın sebebi, iki tarafın birbirlerini iyi tanımamasından kaynaklanıyor. İşte bugün, kadınların, evlilik hayatında mutluluğu yakalamaları için, erkekler hakkında bilmeleri gerekenleri yazıyorum.

1- Erkeklerin yaratılıştan getirdiği özellikler “liderlik, güç ve iddia”dır. Kadının yaratılış özellikleri teslimiyet ve şefkattir. Kısacası evin reisi erkektir. Rabbimizin emri de böyledir. Nerde bunun dışına çıkmaya çalışırsanız duvara toslarsınız. Otorite erkeğe yakışır. Kadın evde asla eşine karşı otorite olmamalıdır.

Söz hakkında eşitlik diye bir şey mümkün değildir.  Hakların eşitliğinden kavga doğar, evde söz hakkı üstünlüğü erkekte olmalıdır.

Eğer kadın evde söz hakkı üstünlüğünü elde etmişse, erkek kadının duygusal şantajından ya da psikolojik şiddetindin çekinip korkuyorsa  erkeğin vücudu buna isyan eder ve erkek bir süre sonra kadınlık hormonu üretmeye başlar. Kocanızla “bacı-kardeş” olmak istemiyorsanız, onun otoritesini kabul edin. 

Korkmayın, bu sizi köleleştirmez, tam tersi sultan olursunuz. Sevgili peygamberimiz kızı Hz Fatıma’ yı evlendirirken “Kızım sen ona cariye ol ki o da sana köle olsun.” buyurmuştur.

Erkekle iddialaşır, mücadeleye girerseniz, kaybeden önce siz olursunuz. Bazen kazanıyor gibi görünseniz de.

2- Erkekler koruma ve kollama güdüleri ile yaratılmışlardır. Aileye, vatana sahip çıksın korusun diye. Kadın erkeğe ne kadar ihtiyacı olduğunu hissettirirse erkek kadına o kadar çok bağlanır. Bu yüzden bir kadın, erkeğin karşısında güç mücadelesine girmemelidir. Kocanıza ne kadar zeki, ne kadar yetenekli ne kadar başarılı olduğunuzu göstermek için kendinizi yormayın, bir işe yaramayacağı gibi bu durum sizin aleyhinize de dönebilir. Ona ne kadar ihtiyacınız olduğunu bilirse, size o kadar yakın olur, ona kendini ne kadar gereksiz hissettirirseniz sizden o kadar çok uzaklaşır.

3- Erkekler saldırıya genellikle saldırı ile cevap verirler. Bu da koruma duygusunun bir getirisidir. Kocanızı asla tehdit etmeyin, şantaj yapmayın, eleştirmeyin ve onunla mücadeleye girmeyin.

Erkeği erkek yapan testosteron hormonu aynı zamanda cesaret ve saldırganlık hormonudur. Erkeklerin asker olmalarını ve savaşa gidip ölmelerini sağlayan da bu hormondur. Erkeklerde saldırıya saldırıyla cevap ver kodlaması vardır. Bu yüzden erkeğin gözünü korkutmak için “boşanırım, annemin evine giderim, ayrılırım”  tarzı tehdit kokan cümlelerin erkek psikolojisinde karşılığı “yap da göreyimdir”  Ve erkek tehdit edildiği davranışı yapmaya devam eder.

Erkek kendini kontrol edip saldırıya karşı suskun kalıyorsa, bilin ki bu kez kendini korumak için, aranıza görünmez duvar örmüştür, ona ulaşamazsınız. Erkek ya saldırarak korunur ya duvar örerek. Fakat saldırıya karşı korunma güdüsü hep harekete geçer.

4- Erkeklerin anlık kızgınlıkları vardır. Testosteron hormonundan dolayı, bir şeyler yolunda gitmeyince, erkekler çabuk sinirlenirler, ses tonları çabuk yükselir. Eğer karşısında tavır almazsanız, kızgınlığı az sonra geçer, pişman olur, gönlünüzü almak için ne yapacağını düşünmeye başlar. Tavır alırsanız, haksız da olsa, haklı olduğunu iddia eder. Sözle özür dileme konusunda pekiyi değillerdir. Çoğu erkek, özür dilemeyi, zayıflık gibi görür, bu yüzden özrünü davranışları ile belli eder.

5- Erkekler, sert kadınlardan hoşlanmazlar. Kadın erkek ilişkisinde çekiciliği sağlayan şey; kadında yumuşaklık, erkekte sertliktir. Siz de sert olursanız eşinizin gözünde bütün çekiciliğinizi kaybedersiniz. Bir kadın evinde süslü, neşeli, cilveli, olmalı ki erkeğin dikkatini çeksin. Erkek onunla muhabbet etmek istesin. Asık yüzlü olan, sert bakan, söylenen, bağırarak konuşan kadınları erkekler görmek bile istemezler.

Kaynak: Sema Maraşlı’nın Haber7 web sitesinde yayımlanan “Erkekler hakkında mutlaka bilinmesi gerekenler” makalesinden derlenmiştir (Erişim Tarihi: 07 Ağustos 2009).

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...