25 Şubat 2010

Hidrojenasyon (Yağların Sertleştirilmesi) nedir?

Beslenme
Beslenme

Hidrojenasyon, çift bağ içeren yağ asitlerinin, çift bağlarının doyurularak oksidasyona karşı dayanıklı kılınması amacıyla yapılan işleme denir. Esası, konvertör olarak adlandırılan kapalı kazanlarda nikel katalizör varlığında, sıcak sıvı yağı, çok saf bir hidrojen gazı ile muamele etmektir. Bu işlem sıvı yağların, margarin veya çeşitli shorteninglere işlenmesi durumunda yapılmaktadır.

Kaynak:  “Gıda Bilimi ve Teknolojisi”, Prof. Dr. Zeki ERTUGAY, Prof. Dr. Adem ELGÜN, Prof. Dr. Ahmet KURT, Prof. Dr. H. Yusuf GÖKALP,  Erzurum-1994.

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...