5 Nisan 2010

İçme suyunun dezenfeksiyonunun amacı nedir?

Beslenme
Beslenme

İçme sularının dezenfeksiyonunun ama­cı zararlı mikroorganizmaların yok edilme­sidir. Bundan başka demirin, manganezin ve hidrojen sülfürün oksitlenmesi, hoş ol­mayan tat ve kokuları meydana getiren bi­leşiklerin parçalanması, arıtım tesislerinde alglere ve çamurlara karşı koruma amacı da bulunmaktadır.

Kaynak: Dr. Dyt. Meltem Soylu, Sağlık Memuru Engin Alacahan, Uzm. Gıda Müh. Cengiz Kesici, “Gıda, Su ve Beslenme Konusunda Sık Sorulan Sorular (II)”, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Şubat – 2008.

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...