25 Şubat 2010

Jöle, Marmelat, Reçel nedir?

Beslenme
Beslenme

Jöle: Bir veya birkaç çeşit meyvenin sulu ekstraktlarının veya suyunun veya bunların karışımının şekerlerle uygun jel kıvamına getirilmiş karışımını,

Marmelat: Turunçgil meyvesinden elde edilen pulp, püre, meyve suyu, sulu ekstraktları ve kabuklarının tek başına veya karıştırılarak, su ve şekerlerle uygun jel kıvamına getirilmiş karışımını,

Reçel: Bir veya birkaç çeşit meyvenin püresinin veya pulpunun veya bunların karışımının, su ve şekerlerle uygun bir jel kıvamına getirilmiş karışımını, ifade eder.

Kaynak: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Reçel, Jöle, Marmelat Ve Tatlandırılmış Kestane Püresi Tebliği Resmi Gazete: 30.12.2006-26392

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...