6 Şubat 2011

Kışın bağışıklık sistemini destekleyecek öneriler

Beslenme
Beslenme

A vitamini yumurtanın sarısı, ciğer ve yeşil yapraklı sebzelerde bulunur. İhmal etmeyin.

C vitamini tüketirken meyve suyunu sıkıp, bir saat sürahide bekletirseniz faydası kalmıyor. Aynı şekilde sebzeleri birçok parçaya bölüp, ağzı açık pişirmek, saatlerce yıkamak vitamin kaybına neden oluyor.

E vitamini kurubaklagil, yağ, fındık, fıstık gibi besinlerde bulunuyor. E vitamini kalbi koruyor, zararlı bileşenlerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor.

Selenyum deniz ürünlerinde ve hayvansal gıdalarda bol bulunuyor. Güneşli günlerde biraz dışarı çıkmak, yürüyüş yapmak D vitamini almaya yarıyor.

Balık Omega-3 kaynağıdır. Haftada iki defa ızgara balık tüketmek kilo dengesini sağlıyor.

Et ve sütte bulunan çinko büyüme, gelişme, doku onarımında ve bağışıklık sistemi üzerinde önemli bir mineral.

Kaynak: International Hospital Beslenme ve Diyet Uzmanı Dilem İrkin’in Haber7.Com Web Sitesince’de yayımlanan Vücudu zinde tutacak tavsiyeler!” başlıklı açıklamasından alınmıştır (Ziyaret Tarihi: 03/02/2011).

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...