25 Şubat 2010

Koyulaştırılmış süt ve süttozu nedir?

Beslenme
Beslenme

Koyulaştırılmış süt: Yağlı, yağı kısmen veya tamamen alınmış sütten veya bu ürünlerin karışımından suyun doğrudan kısmi olarak uzaklaştırılması ile elde edilen, içine süttozu ve/veya krema katılabilen, şekerli veya şekersiz sıvı ürünü,

Süttozu: Yağlı, yağı kısmen veya tamamen alınmış sütten, kremadan veya bu ürünlerin karışımından suyun doğrudan uzaklaştırılması ile elde edilen ve son üründe nem içeriğinin ağırlıkça en fazla %5 oranında olduğu katı ürünü

Kaynak: Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği Koyulaştırılmış Süt ve Süttozu TebliğiResmi Gazete: 12.04.2005-25784

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...