16 Kasım 2010

Kurbanda ikramlar nasıl yapılmalı?

Beslenme
Beslenme

Kavurmanın yanısıra bayramda kurban etlerinden çeşitli et yemekleri yapılır. Bunun dışında sakatatlar da tüketilebilir. Ancak, yemek, tatlı ve içecek ikramlarına dikkat edilmesi gerekir.

İkramlar küçük tabaklar içinde tadımlık şeklinde hazırlanmalı, çünkü bir çok ziyaret gerçekleştiren misafirler, gittikleri her yerde sunulan yemekleri yemek zorunda kalır.

Bayram ziyareti için gidilen evlerde tatlı, kavurma, pilav ve içecek ikramları yapılır. Her gittiğiniz yerde birer lokma yediğiniz zaman toplamda bir öğün yapar. Eve gelen misafirlere çok ısrar etmeden, servislerin küçük parçalar halinde sunulması gerekir. Hatta iki kişiye bir tabakta yiyecek ikramı yapılabilir.

Bir insanın sofrada yeme kapasitesi 450 gram ile 600 gramdır. Bir insanın bayramda 10 evi ziyaret ettiğini düşünürsek, 650 gramın üzerinde yemek yemiş oluyor. Bu da çok rahatsızlık verir ve sağlık sorunlarına yol açar. O nedenle porsiyonlar ve ikramlıklar küçük yapılmalı.

Kaynak: Haber7.Com Web sitesinde 15/11/2010 tarihinde Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz’ün deneyimleriyle hazırlanmış “İyi bir kavurma yapmanın püf noktaları” yazısından derlenmiştir.

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...