25 Şub, 2010

Meyve Sularını Özelliklerine Göre Sınıflandırılması

3 gruba ayrılır.
Berrak Meyve Suları: Durultma ve filtrasyon sonucu berraklaştırılmış meyve sularıdır. (üzüm, vişne, nar vs.)
Bulanık Meyve Suları: Durultma ve filtrasyon işlemi uygulanmayan meyveden elde edildiği şekilde şişelenen meyve sularıdır. (turunçgil suları, ayva suları gibi)
Nektarlar: Kabuk ve çekirdeği ayrılmış meyve etinin ezilmesi (pulp) ve pulpa su, şeker ve organik asitlerin katılmasıyla elde edilen içeceklerdir. Daha çok kayısı, şeftali ve çilekten yapılır.
Kaynak: “Gıda Bilimi ve Teknolojisi”, Prof. Dr. Zeki ERTUGAY, Prof. Dr. Adem ELGÜN, Prof. Dr. Ahmet KURT, Prof. Dr. H. Yusuf GÖKALP,  Erzurum-1994.
Share

You may also like...