16 Kasım 2010

Osmanlı şerbeti nasıl yapılır?

Beslenme
Beslenme

Osmanlı şerbeti dünyada çok ünlüdür. Bu şerbetler Osmanlı döneminde masalardan eksik olmazdı. Osmanlı şerbeti portakal, limon, çilek, vişne, kiraz ve elma gibi bir çok farklı meyveden hazırlanabilir.

Arzuya göre alınan meyveler, ayıklanıp yıkandıktan sonra saatlerce kaynatılır, elde edilen meyve özü, içine fesleğen, nane, karanfil gibi aromatik otlar atılarak ikram edilebilir. Gazlı içecekler yerine, bu tip içeceklerin yapılması ve ikram edilmesi daha güzel ve sağlıklı olur.

Kaynak: Haber7.Com Web sitesinde 15/11/2010 tarihinde Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz’ün deneyimleriyle hazırlanmış “İyi bir kavurma yapmanın püf noktaları” yazısından derlenmiştir.

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...