Tüketiciye sağlıklı su ulaştırılması insan sağlığı ve bulaşıcı hastalıkların önlenmesi bakımından önem arz etmektedir. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı olarak içme ve kullanma sularının sağlık açısından takibi (kimyasal ve mikrobiyolojik analizlerin) ilgili mevzuata uygunluğu ile ambalajlı suların (kaynak suyu, içme suyu, doğal mineralli sular) istihsali, ambalajlanması, satışı ve denetlenmesi ile ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda suların, kalitesinin izlenmesi Bakanlığımızca yapılmaktadır. İnsan sağlığı açısından risk teşkil eden suların tüketilmesine izin verilmemektedir.
Kaynak: Dr. Dyt. Meltem Soylu, Sağlık Memuru Engin Alacahan, Uzm. Gıda Müh. Cengiz Kesici, “Gıda, Su ve Beslenme Konusunda Sık Sorulan Sorular (II)”, Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Şubat – 2008.