13 Ağustos 2010

Sağlıklı Ramazan için 4 önemli tavsiye!

Beslenme
Beslenme

Yemeklerinizi kızartma yerine fırın, haşlama veya ızgara yöntemleri ile pişirin.

Yağ, yemeklere tadını verir; ancak miktarına dikkat etmeye çalışın. Özellikle etli yemeklerde yağ miktarını mümkün olduğunca kısıtlayın.

Hamur tatlıları yerine sütlü tatlıları, geleneksel güllacı tercih edin.

Tüm besin gruplarını içeren, ancak porsiyon açısından bilinçli bir iftar yapmaya çalışın.

Kaynak: Medical Park Bahçelievler Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Emel Unutmaz’ın 24.08.2009 tarihinde sabah.com.tr web sitesinde yayımlanan “Ramazan’da sağlıklı beslenme kılavuzu” yazısından derlenmiştir.

Share

Bunları da Beğenebilirsiniz...